ZONGULDAK

Çaycuma’da muhtarlar günü törenle kutlandı…

Çaycuma ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törene, İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Tonga gibi çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı'nın Konuşması

Törende konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal, muhtarlık müessesesinin Türkiye'de yerel demokrasinin en köklü temsilcilerinden biri olduğunu vurguladı. Baysal, muhtarlığın 1829 yılından bu yana önemli bir görev üstlendiğini belirterek, muhtarların yerel yönetimlerin en önemli çözüm ortaklarından olduğunu ifade etti.

Kahvaltı Etkinliği ile Kutlama Sürdü

Törenin ardından Çaycuma Belediyesi’ne ait Yaşampark Piramit Kafede kahvaltı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Tonga ve Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Şerif Bekiroğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal’a çiçek takdim ederek günün önemini vurguladı.

Program Hatıra Fotoğrafıyla Sona Erdi

Günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla program son buldu. Törene katılanlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün coşkusunu paylaştılar.