ZONGULDAK

Çaycuma'da Avukatlara Şok Saldırı: CHP'den Sert Tepki!

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Av. Beyza Nur Mekik ve Av. Ayşegül Özcan'a yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Abone Ol

Nafaka borcu sebebiyle avukatların ofisine gelen bir kişinin, yaşanan tartışma sonrası benzin dökerek kendini ve avukatları yakma girişiminde bulunduğu olay hakkında açıklama yapan CHP, bu saldırının hukuk ve adalet sistemine yönelik olduğunu belirtti.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve CHP İl Sekreteri Av. Onur Altuntaş'ın açıklaması:

"Çaycuma ilçemizde 24.06.2024 tarihinde avukatlarımız Av. Beyza Nur Mekik ve Av. Ayşegül Özcan’ın ofisine nafaka borcu sebebiyle görüşmeye giden ve yaşadığı sözlü tartışmanın ardından benzin dökerek kendisini ve avukatları yakma girişiminde bulunan şahsı partimiz adına şiddetle kınıyoruz. Söz konusu menfur saldırı hem hukuk ve adalet sistemimize hem de demokrasiye karşı yapılmış bir saldırıdır, kabul etmemiz mümkün değildir. Toplumumuzda ağır ve bariz bir şekilde cereyan eden şiddet sarmalının altında yatan sebepler iktidarın yanlış politikalarıdır. Unutulmamalıdır ki avukatlar kendilerini değil, vatandaşlarımızı temsil etmektedir, hiçbir dosyanın tarafı değil, vekilidir. Avukatlarımıza yapılan sözlü ve fiziki şiddeti kınıyor ve tekrarının yaşanmamasını diliyoruz. Avukatlarımız yoksa yargı sistemimiz de yoktur, adalet arayan vatandaşlarımızın yılmaz savunucuları da yoktur, bu unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz konusu menfur olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımız ile duyururuz."

Çaycuma Haberleri