KASTAMONU

Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun'a şiddetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Abone Ol

Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kısımları, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Bazı Bölgelerde Yağışlar Kuvvetli Olacak

Yağışların Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde Seyredecek

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

İllere Göre Hava Durumu ve Sıcaklıklar

  • Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 30°C.
  • İzmir: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 34°C.
  • Adana: Parçalı, az bulutlu ve yer yer çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 35°C.
  • Antalya: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 31°C.
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C.
  • Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 30°C.
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 39°C.

Yağış ve Rüzgara Karşı Dikkatli Olunmalı

Yağış beklenen bölgelerde ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor. Rüzgarın da zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kastamonu Haberleri