ZONGULDAK

Bu maratonu kazanana büyük ödül!

Zonguldak'ın ilçesi Çaycuma'da, 17-18 Ağustos tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 400 sporcunun katılacağı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Abone Ol

1. Ulusal Bitinya MTB Dağ Bisikleti Maratonu için geri sayım başladı. Organizasyon, 5 km halk bisikleti yarışı ve 30 km dağ bisikleti yarışı olmak üzere toplam 20 farklı kategoride düzenlenecek. Dereceye giren sporcular için toplam 60 bin lira para ödülü dağıtılacak. Ayrıca, birçok firma etkinliğe sponsor olarak destek verecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Erkan Akçelik, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Organizasyonumuz, Zonguldak’ın turizm potansiyeline katkı sağlamayı amaçlıyor. Karaelmas diyarı Zonguldak manda yoğurdunun kalesi  Çaycuma’da gerçekleşecek olan maratonumuz, sporcuların yanı sıra sporseverler için de önemli bir etkinlik olacak. Organizasyonumuzu sunumuyla önceki dönem spor muhabirimiz Güven Göktaş ve kendi içimizden sevilen simalardan Ramazan Yüzlü, maraton direktörü Mithat Şahin İstanbul atletizm spor kulübü başkanı Mustafa Atma, Ankara masterler spor kulübü başkanı Kutlay Koz aramızda olacaklar. Organizasyon sorumlusu Ahmet Gündüz Çaycuma bisiklet spor kulübü başkanı Tülay Tuncel, Çaycuma bisiklet spor kulübü başkan yardımcısı yarış direktörü Erkan Akçelik Federasyon Zonguldak İl Temsilcisi destek veriyorlar.”

Organizasyonun detaylarına ilişkin bilgileri sunan isimler arasında önceki dönem spor muhabiri Güven Göktaş, maraton direktörü Mithat Şahin, İstanbul Atletizm Spor Kulübü Başkanı Mustafa Atma, Ankara Masterler Spor Kulübü Başkanı Kutlay Koz gibi tanıdık simalar bulunuyor. Etkinliğin sorumlusu Ahmet Gündüz ve Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Tülay Tuncel, organizasyonun başarısı için büyük çaba harcıyorlar.

Etkinlik, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü gibi kurumların da desteğiyle gerçekleştirilecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan bu maraton, Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü öncülüğünde düzenlenerek Türkiye’deki önemli spor etkinlikleri arasında yerini alacak.

Zonguldak Haberleri