ZONGULDAK

Bu Hafta Hava Durumu: Sıcaklıklar Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları önümüzdeki hafta hava durumu için uyardı: "Hazırlıklı olun!"

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurdun batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde olacağını açıkladı. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde hava durumu nasıl şekillenecek?

Batı ve Güney Kesimlerde Sıcaklıklar Yükselecek

Murat Acar, batı ve güney bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. İç bölgelerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Kuzeydoğu ve İç Anadolu’da Serinleme Bekleniyor

Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin, Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle serinleyeceğini ifade eden Acar, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceğini belirtti.

Azor Yüksek Basıncı ve Afrika Sıcak Havaları

Acar, ağustos ayında güneybatı bölgelerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika’dan gelen sıcak havanın etkili olacağını söyledi. Bu durumun, ağustos boyunca sıcaklıkları artıracağı öngörülüyor.

Yağışsız Haftaya Hazırlanın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta boyunca yurt genelinde yağış beklenmediğini vurguladı. Acar, "Ağustos ayı kurak geçiyor ve önümüzdeki hafta da yağışsız bir dönem öngörüyoruz" dedi.