Boş yazarlar...

Abone Ol

40 yıldır yerel ve ulusal basını takip etmeye çalışıyorum. Ülkemizde her gün 2 bine yakın köşe yazısına benzeyen şeyler yayınlanıyor.

Genel kültürü olmayan, yazım kurallarını bilmeyen, gündemi takip etmeyen, diplomasız, bilimden habersiz, kerameti kendinden menkul, yazıları 100 kişi tarafından bile okunmayan kişilere yazı yazma izni veren editörlere, yayın yönetmenlerine çok teessüf ediyorum.

Web teknolojisi sayesinde kimin yazısının kaç kez okunduğunu ölçebiliyoruz. İnsanların zamanı değerli. Hiçbir kıymeti olmayan, insanlara bilgi, görgü, bakış açısı iletmeyen yazıları köşelere koymamalıyız...

Hurafeleri, uydurmaları, kopya metinleri yazı diye sunan cahilleri ayıklamamız gerekiyor. Başka türlü medyanın saygınlığı artmaz.

30-60 yıldır köşe yazarlığı yapan, yalısından ahkam kesen, beyni sulanmış, Mason, Rotary, Lions yapıların kuklası olarak kalmış tipleri artık dikkate alan yoktur.

Yaşı iyice ilerlemiş zatların menkıbeleri, eskiye dair hatıraları da artık kabak tadı vermektedir.

Tüm gazetelerin toplam tirajının 2 milyonun altına inmesinin bir sebebi de on yıllardır aynı şeyleri yazan diplomasız tiplerin çok olmasıdır.

Kenara çekilmesi gereken yazar oranı yüzde 90’lardadır.

Ali Özdemir

0505 220 83 85

www.aliozdemir.net

30.09.2024