ZONGULDAK

Bir siyasinin böyle açıklaması yanlış!

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, “Gerekiyorsa bizde savaşa hazırız. Ama öyle bir şey yok. Bir siyasinin böyle açıklaması yanlış talihsiz. İlk önce şehit ailelerini toplayın.”

Abone Ol

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına cevap verdi.

Yorulmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“1999’da Mudanya’da hakim idam cezası verince Apo’yu, biz o zaman hepsini gezdik. Ecevit’e gezdik hepsini gezdik. Biz dediler şehit gelirse asarız dediler. Rafa kaldırdılar. Şuanki liderler de toplaştı, boyna ip atıyordu sokaklarda bahçeli asalım diye. Şimdi diyorlar ki TBMM’de konuşturalım onu. Peki Diyarbakır’a kadar hükümet onlara her türlü hakkı tanıdı bütün adamlara davul çaldırdı, hakimleri bile ayağına yolladı, hangisi pişman oldu. 60 tane milletvekili var PKK’lı hangisi pişman oldu geç VAN’a VAN’ı silah deposuna çevirdiler. Yıktılar kavurdular devlet orayı yineden yaptı oy bile vermediler. Bırak seni tanımıyor ki. Hangi APO’nun sözü geçecekmiş. FÖTO’yu vatan haini diye bahsediyoruz 250 bin kişi öldü. Bu adam 30 bin kişi öldürdü. 30 bin kişi öldüren savaşırız biz. Bu vatan haini değil mi? Evvel asılacak bu. Devleti yönetenlerden birşey istiyoruz biz. Eğer bunu yapmazlarsa biz Ankara’ya da yürürüz, sokakta da yürürüz, hangi parti olursa olsun bizim için, bizim çocuklarımıza vuranlara öncelikle bizi dinlesinler. Bizi o meclise çağırıp konuştursunlar. Ne istiyoruz bakalım. Bu devlet bizim. Başka bir devletimiz yok bizim. Öyle biz Suriyeli değiliz. Lübnanlı değiliz Pakistanlı değiliz. Bir yere göç edelim. Türkiye Cumhuriyeti sağ olduğunca bu memleketin topraklarında yaşayacağız. Gerekiyorsa bizde savaşa hazırız. Ama öyle bir şey  yok.  Bir siyasinin böyle açıklaması yanlış talihsiz. İlk önce şehit ailelerini toplayın.”