ZONGULDAK

BEUN yerel medyanın aboneliklerini sonlandırdı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), tasarruf tedbirleri kapsamında yerel medyanın aboneliklerini sonlandırdığını bildirdi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), tasarruf tedbirleri kapsamında yerel medyanın aboneliklerini sonlandırdığını bildirdi.

BEUN İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca,  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti İktisadi İşletmesinin yanı sıra abone oldukları gazetelerin yetkililerine gönderilen Rektör Yardımcısı Bekir Hakan Bakkal adına “Süreli Yayın Aboneliklerinin İptali”ne yönelik resmi yazıda, tasarruf tedbirleri kapsamında kentte yayımlanan yerel medyanın aboneliklerinin sonlandırıldığı belirtildi. 

19 gazetenin aboneliği iptal edildi.

BEUN Rektör Yardımcısı Bekir Hakan Bakkal adına gönderilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:
“Üniversitemizce, ilimizde çıkan süreli yayınlara, Basın Ofisimizin talebi doğrultusunda yerel basının takibi maksadıyla 2024 yılı için abone olunmuştur. Ancak, 17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleriyle İlgili 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, ‘Basın ve Yayın Giderleri’ başlığı altında, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak; görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacaktır’ denilmektedir.

Abonelikler 30 Eylül 2024 tarihinde sonlandırılacak

Bu çerçevede, ekte bilgileri verilen süreli yayınların abonelikleri, 30 Eylül 2024 tarihinde, Rektörlük Makamı'nın 16 Eylül 2024 tarihli ve 496002 sayılı oluru ile sonlandırılacaktır. Bu işlem, idarenin tasarrufunda olmayıp, genelge hükümleri doğrultusunda belirlenen tasarruf tedbirleri gereğince zorunlu olarak gerçekleştirilmiştir. Cemiyetiniz marifetiyle ilgili gazete ve yayın kuruluşlarının bilgilendirilmesi hususunda;
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.”