BEÜ Yayınevi 36. Yayınını Okurlarıyla Buluşturdu...
Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınevi birbirinden değerli yayınları okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Bilimden sanata, sağlıktan spora pek çok konuda çalışmalar yapan üniversitemiz son olarak “Covid-19 Pandemisi ve Eğitim Yönetimi” kitabını yayınladı.
Covid -19 pandemisi küresel ölçekte büyük bir soruna dönüşerek yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da etkili olmuştur. Salgın süreciyle birlikte ülkeler eğitim faaliyetlerinin devamı için gerekli önlemleri almaya çalışmışlardır.
Virüsün hızlı bir şekilde yayılması ve vaka sayılarının artması sonucunda hükümetler okulların kapanmasına ilişkin kararlar almıştır. Dünyada yaklaşık bir milyarın üzerinde öğrenci, alınan kararlar doğrultusunda derslerini evlerinde, uzaktan eğitim araçlarıyla takip etmek durumunda kalmışlardır. Pandemi süreci, bir kriz ortamı yaratarak, öğrencilerin yanı sıra okul yöneticisi, öğretmen ve velileri de etkilemiştir.
Üniversitemiz Yayınevi 36. yayını olan kitapta, pandemi sürecinin Türk eğitim sistemi ve dünyadaki diğer eğitim sistemleri üzerindeki etkilerini alınan önlemler, acil uzaktan eğitim uygulamaları, fırsat eşitliği, kriz yönetimi ve okul yönetimi bağlamında incelemiştir.
Salgın sürecinin etkilerini kapsamlı bir şekilde ele alan kitapta ayrıca Covid -19 pandemisi ve eğitim ilişkisini Türkiye bağlamında inceleyen bir araştırmaya da yer verilmiştir. Toplamda sekiz bölümden oluşan bu kitabın uygulamada, derslerde ve akademik araştırmalarda bir kaynak olarak kullanılabileceği ve başta lisansüstü öğrenim gören öğrenciler olmak üzere eğitim yöneticileri ve öğretmenlere faydalı olacağı düşünülmektedir.
Kitapta Yer Alan Bölümler
Bölüm 1: Pandemi Sürecinde Türk Eğitim Sistemi
Bölüm 2: Pandemi Sürecinde Eğitime İlişkin Alınan Önlemler ve Okul Uygulamaları
Bölüm 3: Pandemi Sürecinde Acil Uzaktan Eğitim Uygulamaları
Bölüm 4: Pandemi Sürecinde Eğitim Hakkı ve Fırsat Eşit(siz)liği
Bölüm 5: Pandemi Sürecinde Kriz Yönetimi
Bölüm 6: Pandemi Sürecinde Okul Yönetimi
Bölüm 7: Pandemi Sürecinde Uluslararası Eğitim Sistemleri ve Uygulamaları
Bölüm 8: Covid-19 Pandemisi ve Eğitim İlişkisi: Zonguldak İli Örneği
Sonuç olarak, kitapta Covid -19 salgının eğitim sistemleri üzerindeki etkileri alınan önlemler, acil uzaktan eğitim uygulamaları, fırsat eşitliği, kriz yönetimi ve okul yönetimi bağlamında incelenmiştir. Bu amaçla pandemi sürecinde politika yapıcılar, okul yöneticileri ve öğretmenlerin eğitimin devamlılığı adına ne tür yaklaşımlar sergiledikleri ele alınmıştır. Kitapta ayrıca Covid -19’un alınan bütün önlemlere karşın öğrencileri sosyo-ekonomik ve psikolojik olarak nasıl etkilediği açıklanmaya çalışılmıştır.
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer konuya ilişkin yaptığı açıklamada; (kitap takdimi)
Bunlar da ilginizi çekebilir