GÜNDEM

Beş ilde eğitime ara verildiği duyuruldu!

Malatya merkezli meydana gelen deprem sonrası Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ'da eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Abone Ol

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İlimiz genelinde örgün, yaygın ve özel öğretim kurumları dahil olmak üzere eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibari ile 1 gün ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa ve Diğer İllerden Benzer Açıklamalar Geldi
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, "Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan deprem nedeni ile ilimiz genelinde eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibariyle 1 gün ara verilmiştir" açıklamasını yaptı. Ayrıca Elazığ, Adıyaman ve Batman Valilikleri de benzer açıklamalar yaparak okullarda eğitim öğretime 16 Ekim itibarıyla ara verildiğini duyurdu.

Hasar Tespiti Olmadığı Vurgulandı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Malatya-Kale merkezli deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ illerimizde valilikler eğitim öğretim süreçlerine bir gün ara verme kararı aldı. İl müdürlerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Okullarımız ile ilgili herhangi bir hasar tespitimiz yok ama yine de tedbirli olmakta fayda var" dedi.

Gündem Haberleri