İş İlanları

BDDK, birçok meslekten personel alımı yapacak! İşte şartlar ve detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Memur", "Mühendis", "Grafiker", "Sekreter", "Tekniker", "Teknisyen" ve "Şoför" pozisyonları için kamu hizmetine katılacak yeni adaylar arasından personel alımı yapacak.

Abone Ol

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacak olup, şoför kadrosu için ayrıca uygulamalı sınav gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları
Adaylardan genel şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddelerine uygun olmak gibi kriterler aranacak. Özel şartlar ise adayların 2024 KPSS puanına dayanmaktadır. Kamu kurumlarında çalışmakta olan memurlar veya daha önce merkezi yerleştirme ile kadroya atanan kişiler başvuru yapamayacak.

Başvuru Süreci
Başvurular, 10 Ekim 2024 ile 20 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvurular sonrası sınava girecek adaylar, BDDK’nın resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Sınav tarihleri ve yerleri yine bu platformda açıklanacak olup, bu ilanlar tebligat yerine geçecektir.

Sözlü Sınav ve Değerlendirme
Sözlü sınavlar adayların mesleki bilgi, ifade yeteneği, genel kültür ve davranışlarının mesleğe uygunluğu gibi kriterler üzerinden değerlendirilecektir. Başarılı olmak için adayların en az 70 puan alması gerekmektedir. Şoför kadrosu içinse sözlü sınavın ardından uygulamalı bir sınav yapılacak.

Şoför Kadrosu için Uygulamalı Sınav
Şoför adaylarının sürüş becerileri ve şoförlük mesleğine dair bilgileri değerlendirilecektir. Uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için adayların 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

Sonuçların Açıklanması
Sınav sonuçlarına göre asil ve yedek listeler, BDDK'nın resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Asil listede yer alan adaylar belirtilen süre içerisinde gerekli belgeleri teslim etmelidir. Belgeleri tamamlamayan adayların yerine yedek listedeki adaylar sırasıyla atanacaktır.

İletişim Bilgileri
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, İstanbul Şişli’deki adresinde hizmet vermektedir. Başvurular ve diğer süreçlerle ilgili sorular için sinav@bddk.org.tr veya insan kaynakları e-posta adresleri üzerinden iletişime geçilebilir.

İş İlanları Haberleri