ZONGULDAK

Batı Karadeniz Platformundan Ankara çıkarması...

Abone Ol

Batı Karadeniz İlleri Ankara İli Dernekleri – Federasyonları olarak (Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu İlleri) yaklaşık bir yıl öncesinden başlayan, sorunlarımıza ortak çözümler üretmeye ve ortak geleceğimize yönelik Bölgemiz çapında etkisi olabilecek yatırımlar, projeler ve beklentilerimizle ilgili ortak akılla hareket etmeye, başkentte Bölgemizle ve hemşerilerimizle ilgili konularda lobi faaliyetinde bulunmaya, 7 il olarak güç birliğiyle Bölgemize katkı vermeye yönelik  çalışmalarımız kapsamında Ankara Valimiz Sn. Vasip Şahin’i ziyaret ettik.

MİLLETİN MAKAMI, MİLLETİN TEMSİLCİLERİ

Birliğimiz illerinin tamamından temsilcilerin üst düzeyde katılım sağladığı toplantımız, samimi bir sohbet havası içerisinde geçti. Batı Karadeniz Birliğinin Genel Başkanı Tuncay Gencer, “Valiliğe milletin makamına milletin temsilcileri olarak geldik, toplantıya rağbet çok daha fazla olmasına rağmen kabul edemedik, birliğimiz samimiyetimizde, ortak geleceğimiz için ortak çözümler arayacağız” dedi.

GELECEK AYRIŞMADA DEĞİL BİRLİKTE!

Sn. Vali, dernek deyince aklına ayrışmanın geldiğini, derneklerin sürekli bölünerek yenilerini oluşturduklarını, oradan da federasyon, konfederasyon ya da konfederasyonların birlikleri gibi bir sürü dağınık ve güçsüz yapıların oluştuğunu söyleyerek, aslında birlik olunsa çok daha etkin olunabileceğini söyledi. Bunun üzerine Birlik Genel Sekreteri Yaşar Okur, “Sn. Valim, biz il bazında ayrışma değil, bölge bazında birleşiyoruz, ortak sorunlarımıza birliğimizin gücüyle ortak çözümler arıyoruz” dedi. ÇAN-DER Başkanı Aydın Öksüz de ortak sorunlarımıza orta çözümler için bir araya geldiğimizi belirterek birliğimize vurgu yaptı. Birliğimizden Birliğimizin sözcüsü Hasan Kaya’nın veciz yarenlik şiiri ve diğer arkadaşlarımızın değerli katkılarıyla sohbet sürüp gitti.

DERNEKLER KÖYÜ ŞEHRE TAŞIMAMALI, ŞEHRE ZENGİNLİK KATMALI!

Sn. Vali, derneklerin olabildiğince ayrışarak köyü şehre taşıma ve değişmeden yaşamanın bir aracı gibi kullanıldığını, halbuki şehrin arapçadaki medine kavramından geldiğini, medeniyeti, gelişimi ifade ettiğini belirterek, dernekler şehre zenginlik katmalı dedi. Birlik olarak biz de derneklerin dönüştürücü etkisi, hemşerilik ve komşuluğun geliştirilmesi, toplum olarak güzel değerlerimizin yaşatılması gereği üzerinde durarak, toplumumuzdaki insani zenginliğin kaybedilmemesi, aksine dünyaya insanca yaşamanın bir modeli olarak sunulması gereğinden bahsettik. Ancak, insani değerlerimizi bir bir kaybettimiz konusunda herkesin ortak görüşüne tanık olduk. Kötü bir tecrübe olarak işte Sn. Valinin sözleri:

4 AY KİRADA YAŞADIM HİÇBİR KOMŞU KAPIMIZI ÇALMADI!

“Lojman olmaması nedeniyle Ankara’da geçmişte aylarca kirada kaldım. Beklentim, insanlarla birlikte Anadolunun samimi komşuluk ilişkilerini yaşamaktı. Ancak, aylarca bir komşu bile kapımızı çalmadı, değerlerimiz bir bir kayboluyor”

Sn. Valimiz, çok sayıda katılımcıyı görünce, daha geniş bir zamanda daha güzel bir ortamda bir görüşme istediğini belirterek memnuniyetini dile getirdi, tekrar görüşmek üzere ayrıldık. Kendisine ve gönül vererek büyük katılım sağlayan birliğimizin değerli üyelerine teşekkürü borç biliriz.