ZONGULDAK

Başkanın A Takımı şekillendi!

Genel müdür yardımcısı, yönetim kurulu üyesi oldu.

Abone Ol

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Amelebirliği’nin yönetim kuruluna seçimle gelen 5 kişinin ardından 3 kişinin ataması yapılarak 9 kişiden oluşacak yönetim kurulu üyelerinin 8’i belirlendi, sadece bakanlığın atayacağı kişi bekleniyor.

Zonguldak’taki Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Veli Köktürk başkanlığında, Amelebirliği’nin 2024-2028 dönemi 9 kişiden oluşan 8 kişilik yeni yönetim kurulu (A Takımı) belli oldu.

Seçimle gelen 5 yönetim kurulu üyesi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) müessese müdürlükleri Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’da 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü işçilerin oylarını kullandıkları seçimlerde Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliklerine 5 kişi olmak üzere Osman Tutkun, Savaş Arslantor, Ramazan Aktepe, Metin Artırmak ile Yasin Sagay seçilmişti.

Atamayla gelen 3 yönetim kurulu üyesi

Bu arada TTK Genel Müdürlüğü adına genel müdür yardımcısı Ercan Gebeş’in yanı sıra kurumun müessese müdürlüklerinden Karadon’dan Recep Ayyıldız ve Kozlu’dan Yusuf Aydın işveren temsilcisi olarak doğrudan Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliklerine atandılar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın atayacağı kişinin ismi bekleniyor. 

O müessese müdürlüklerinden atama yapılmayacak

Öte yandan kurumun diğer müessese müdürlüklerinden Üzülmez’den 1, Amasra’dan 1 ve Armutçuk’tan 1 olmak üzere işvereni temsilen Amelebirliği Yönetim Kurulu üyeliklerine atamanın yapılmayacağı öğrenildi.

Yönetim kurulu ve şube temsilciliği sayısındaki değişiklik 

Öte yandan başkanla birlikte daha önce 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üye sayısı 9’a, diğer yandan şube temsilciliği sayısı da Zonguldak (Merkez - Üzülmez), (Karadon - Gelik) iş yerlerinin birleştirilmesiyle 7’den 5’e düşürüldü.

Toplantının yapılabilmesi için bakanlığın ataması bekleniyor

Amelebirliği Başkanı Veli Köktürk, seçimle yönetim kurulu üyeliğine atanan 5 kişimin mazbatalarını aldıklarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nından da 1 kişinin atanmasıyla başkanlık edeceği yeni yönetimle toplantı gerçekleştireceğini kaydetti.

MUHABİR: Orhan Akyüz