ZONGULDAK

Başkandan vefat eden arkadaşı için duygusal paylaşım!

Zonguldak’ın Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, hayata gözlerini yuman Eski Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara’da da Yüksek Maden Mühendisleri Derneği Başkanlığı görevini yürüten Şerafettin Üstünkol için duygusal paylaşımda bulundu.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’ın Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, hayata gözlerini yuman Eski Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara’da da Yüksek Maden Mühendisleri Derneği Başkanlığı görevini yürüten Şerafettin Üstünkol için duygusal paylaşımda bulundu.

“Keşke keşke keşke, bu sabah bunu duymasaydım”

Başkan Çiloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:
“Keşke keşke keşke, bu sabah bunu duymasaydım. Abilerin abisi diye bildiğim, benim için çok değerli olan sevgili büyüğümüz Şerafettin Üstünkol’u kaybettik. Bizim Ankara'daki kapımız dediğimiz örnek insan Şerafettin abimiz, yakalandığı (hastalığın ismini yazıdan çıkarttım)
hastalığa yenik düştü. Acımız büyük, Ankara'ya her gittiğimizde bizi karşılar, ev sahipliği yapardı. Yıllarca Ankara'da ki Zonguldaklılar Dernek Başkanlığı’nı özveriyle yaptı. Ondan yeri geldiğinde; ilham alır, dertlenir, kederlenir, analizler yapar ve keyiflenirdik. Onun için olmaz diye bir şey yoktu. Mücadelesini verir, olmuyorsa öyle olmazdı. Hele ki içinden onlarca ders çıkarılacak bir fıkraları vardı ki… O anlatır içinden dersini alan alırdı. Seni çok sevdik Şerafettin abi. Yerini doldurmanın imkansız olduğunu biliyorum. 

‘Yaktığın ışık bizim için çok önemli’

Ama yaktığın ışık bizim için çok önemli. Daha yazacak çok şeyim var ama göğsüm daralıyor, boğazım düğümleniyor. Mekanın cennet olsun koca yürekli adam, iyi ki vardın iyi ki seni tandım.”

Cenaze Programı 

Merhum Üstünkol, bugün (26 Eylül 2024 Perşembe) Ankara Karşıyaka Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Şerafettin Üstünkol kimdir?

1946’da Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde doğan Şerafettin Üstünkol, 1971’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezunu oldu.
TTK’da Maden Mühendisi İşletme Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini ifa etti, Barutsan Genel Müdürlüğü ve bakanlık müşavirliği ile  Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanlığı gorevlerinde bulundu. 

Yazarlık da yaptı

Yaşamını yitirmeden önce Ankara’da Yüksek Maden Mühendisleri Derneği Başkanlığı görevini yürüten merhum Üstünkol’un, 
anılarının ve meslek hayatında karşılaştığı olayların yer aldığı “Eşekten Uçağa” adını verdiği kitabın da yazarlığını yaptığı öğrenildi.