ZONGULDAK

Başkan Sezgin vatandaşa önemli mesaj verdi!

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, “su kullanımı, su parası ödemeyen, düzensiz ödemeler bizi zor durumda bırakmaktadır”dedi.

Abone Ol

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, su faturalarını düzensiz ve ödemeyen vatandaşlar için çağrıda bulundu.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik Belde Belediye Başkanı Burhan Sezgin, belde de yapılacak hizmetler için su parasını düzensiz ödeyen ve ödemeyen vatandaşların ücretlerini ödemelerini ve belediyeye kolaylık sağlanmalarını istedi.

Başkan Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Saygıdeğer Gelik halkı son döenemde duyduğum bazı eleştirilere karşı üzülecekte olsa karşı yazı yazmak ve sizleri bilgilendirmek gereği duydum. Özellikle yaz aylarında su kesintilerinin artmasının sebebi kaçak su kullanımı, bahçe sulama, elimizde olmayan su arızaları, barajdan ve elektrik kesintileri gibi konulardan kaynaklanmaktadır. Sizlerinde taktiri bunlar bizim elimizde maalesef değil. Biz elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Bu durumda Vatandaşlarımızın küçükte olsa su deposu temin etmesi halinde bu gibi durumlarda madur kalmayacaktır.                  Diğer bir konu ise kaçak su kullanımı, su parası ödemeyen, düzensiz ödemeler bizi zor durumda bırakmaktadır.            Son dönemde ülkemizdeki ekonomik maliyetlerin çok yükselmesi neticesi aşağıda küçük bir açıklamasını yapacağım maliyeti Belediyemizin taşıması zorlaşmıştır.                                               Tulumba elektrik parası.    418.000.             Baraja ödememiz                   289.000.            Tamir bakım ve personel gideri 245.000 olmak üzere ortalama aylık toplam 952000 gidere karşılık TAHSİL ETTİĞİMİZ SU PARASI AYLIK ORTALAMA 41.000 tl tutarındadır. Bu durumda beldemizin yapacağı diğer hizmetleri aksatır durumdadır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Belediyemizin hizmetlerinin aksamaması için borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını ödemeleri ve düzenli ödeme alışkanlığı kazanması gerekmektedir.                                                         Takdiri size bırakıyor saygılar sunuyorum”dedi.