BAK NE OLDİ

Temel Ölmüş mezar taşına şöyle yazdırmış: “Hastayum dedum inanmadunuz, bak ne oldi”

Abone Ol

Geçen gün Mustafa EMEN aradı ve temcit pilavı gibi aynı şeyleri tartışmak yerine hem sorunları yeniden masaya yatıralım hem de yeni bir şeyler koyalım dedik ve de aklımızın erdiğince Kanal Z izleyicilerini sofrasına bir şeyler koymaya çalıştık.

Kentin yıllardır kangren olmuş sorunlarına yeni sorunlar eklenmeye devam ediyor, kenti yönetenler veya erk sahipleri de bakıp duruyor, öyle boş bakıp duruyorlar ki insanın başka bir örnek veresi geliyor ama ayıp olur diye yazamıyorum.

Her kim ki. “Bu kentin topoğrafyası bozuk bu yüzden çözüm üretilemiyor “ diyorsa kent hainidir, gitsinler daha kötü coğrafyalarda ve daha beter topoğrafyalarda üretilen çözüm yöntemlerine baksınlar da utansınlar.

Bir yanı deniz, bir yanı orman ve yeşillikler cenneti, tamamı zengin tarihlere ev sahipliği yapmış, yeraltı ve yerüstü zenginliğiyle yıllardır sinesinde yaşayanlara nimetler sunmuş bir coğrafyaya her kim ki kötü diyorsa kent hainidir, daha kötü bir tanım varsa onu da demekten çekinmem.

Bu kentte yaşayanlar hala ekmek kavgası için başka kentlere göç ediyorsa ki ediyor bu kenti yöneten siyasi erkin yerinde olsam kimsenin yüzüne bakamam,

Bazı yapılan hizmetleri görmezden gelemeyiz, elbette güzel şeyler de oluyor ama yeterli olmayınca can sıkıyor.

Çok söz palavraya girer, uzatmıyorum, Kanal Z de temcit pilavı gibi sürekli tartıştığımız eski ve yeni çözüm önerilerimize katkı yapacaklara bir ışık olabildiysek ne ala, bizler olmaya çalıştık yeterli -yetersiz hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

Bu kent için ve insanlık için fikirlerimizi yaymaya ölene kadar devam edeceğiz sesimizi duyan olursa sorun yok, duyuramazsak bizimkine de “Bak Ne Oldi” desinler…