ZONGULDAK

Atama toto oynanıyor! Üzülmez’de çanlar hangi müdür için çalıyor?

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürü kimin olacağına yönelik  “atama toto” oynanıyor.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürü kimin olacağına yönelik  “atama toto” oynanıyor.

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, TTK Üzülmez Müessese Müdürü görevinden 16 Ağustos 2024 Cuma günü emekliye ayrılan Mehmet Murat Köseoğlu’ndan boşalan göreve birçok taliplinin olduğu, ancak en son nihai kararı siyasi kanadın vereceği öğrenildi.

“Dinamit patlamasıyla ortalık hurdaya döndü”

Hurda yolsuzluğu ve ocaklarda kullanılan dinamitlerin kaybolması gibi vb. konularla dönem dönem gündemden düşmeyen TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nün yönetim kademesinde köklü değişikler yapılacağı dile getirilerek, görüşlerine başvurduğumuz kurumun bazı üst düzey yöneticileri şöyle konuştu:
“Şu anda emekliye ayrılan müdür Köseoğlu’ndan boşalan göreve müdür yardımcısı Adıgüzel Bakırhan vekalet ediyor. Ancak bu durum, Bakırhan’ın müdür olacağı anlamına sakın ha gelmemeli. Burada nihai kararı verecek olan siyasi erk. Şunu da belirtmekte fayda görüyoruz ki güzide müessese müdürlüğümüzde geçmişte yaşanan ve dudak uçuklattığı tahmin edilen yargıdaki hurda yolsuzluğu ve çok sayıdaki dinamitlerin kaybolmasıyla ilgili şaibe altında bulunanlar müdürlük hevesine kapılmasınlar, onlara müdürlük kapısının anahtarının verileceğine kesinlikle ihtimal vermiyoruz. İroni olacak ancak dinamit patlamasıyla ortalık adeta hurdaya dönmüştür.”

Diken üstündeler, çanlar hangi müdür için çalıyor!

TTK Üzülmez Müessese Müdürü ile aynı iş yerindeki diğer üst yönetim kademelerinde de “köklü” değişikliklere gidilebileceğinin an meselesi olduğunun sinyalini veren yetkililer, konuşmalarına şöyle devam etti:
“Hurda ve dinamit yolsuzluğuyla gündemden düşmeyen Üzülmez Müessese Müdürlüğü yeni müdürünü bekliyor diyebiliriz. Bu müdürlüğün kesinlikle disipline  edilmesi gerekiyor, buradaki atamaların adama göre değil de liyakat ön planda tutularak yapılması kurumun geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. TTK’nın genelinde liyakatın yanı sıra üst ve alt kademeye kadar ahlaklı kişilerin istihdam edilmesinin özlemini duymaktayız. Kurumun genelinde ise ne yazık ki başıbozukluğun had safhaya ulaştığına kurumda çalışanlar olarak bizler şahidiz. Taş kömürü kurumu tabiri caizse arpalık konumuna getirilmiş görüntüsü veriyor, mutlaka ve mutlaka ivedilikle çekidüzen verilmeli, yoksa çok geç kalınmış olur, bizlerden söylemesi…”