BOLU

Ankara'daki Yangın Bolu'ya Sıçradı! Ekipler Seferber Edildi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Abone Ol

Yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip ve iki helikopter sevk edildi.

Loading...

Yangın Kızılcahamam'da Başladı

Yangın, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde çıktı. Edinilen bilgilere göre, anız yangını olarak başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüyerek ormanlık alana ulaştı. Yangın, Ankara ile Bolu'nun sınırında geniş bir alana yayıldı.

Ekipler Seferber Oldu

Yangına müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter gönderildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler, Bolu'nun Gerede ilçesi Demirler Köyü'ne kadar yaklaştı. Bolu Valiliği, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28'de başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler Köyü mevkiine sirayet eden orman yangınına valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup, söndürme çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çalışmaları sürüyor. Orman yangınının daha fazla yayılmaması için müdahaleler aralıksız olarak devam ediyor.

Bolu Haberleri