GÜNDEM

Anadolu Sağlık Sen’in Girişimi Karşılık Buldu! Yeni Annelere Müjde

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, çalışan kadınların özlük, mali ve sosyal haklarının genişletilmesi gerektiğini sürekli gündemde tuttuklarını belirtti.

Abone Ol

Özellikle doğum yapan kadın memurların doğum öncesi ve sonrası analık izinlerinin artırılması ve bu izinlerin ücretli olarak kullandırılması konusunun Cumhurbaşkanlığı nezdinde karşılık bulduğunu ve çalışmalara başlandığını söyledi.

ÇALIŞAN KADINLARIN MESAİ SAATLERİ FARKLI OLMALI

Taşkın, araştırmaların çalışan kadınların uzun ve yorucu mesailer sonrasında aşırı yorgunluk yaşadıklarını ortaya koyduğunu belirtti. Özellikle bebeği olan kadın çalışanların mesai saatlerinin farklı olması gerektiğini vurguladı.

EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ

Taşkın, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldığını ve bu konunun AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısında gündeme geldiğini ifade etti. Doğurganlık oranının 2024 yılında düştüğünü belirten Taşkın, bunun ekonomik ve sosyal sebeplerinin olduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

SENDİKA OLARAK DÜŞÜNCE VE ÖNERİLERİMİZ

Anadolu Sağlık Sen olarak, doğum yapan kadın memurun çocuğunu besleyebilmek için uykusuz kalmasının sağlık problemlerine neden olduğunu belirten Taşkın, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Analık izninin artırılmasını ve ücretli izin verilmesini talep eden Taşkın, bu düzenlemelerin doğurganlık oranını artıracağını ifade etti.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Taşkın, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, AK Parti yetkililerinin çalışan kadınların mağduriyetini gidermek amacıyla mevzuatta kalıcı ve pozitif ayrımcılığı hedefleyen düzenlemeler yapılması noktasında aynı görüşte olduklarını görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu konuda çalışmaların başlamış olmasının son derece sevindirici olduğunu ifade etti.