ZONGULDAK

Altın bozduracaklar, altın alacaklar dikkat! Fiyatlar Tarihi Zirveye Ulaştı!

Altın fiyatları, ABD’deki enflasyon verilerinin daha fazla gevşeme olanağı sağlaması beklenirken yükselişini sürdürdü.

Abone Ol

Ons altın, 2 bin 631 dolarla tarihi yüksek seviyesine ulaştı.

Gram Altında Yeni Rekor

Saat 08.55 itibarıyla ons altın fiyatları, yüzde 0.26 artışla 2 bin 629 dolardan işlem görürken, gram altın da yeni bir rekora imza attı. Gram altın fiyatları 2 bin 887 liraya ulaşarak en yüksek seviyesine yükseldi. Aynı dakikalarda gram altın, yüzde 0.29 artışla 2 bin 885 liradan işlem görmekte. Çeyrek altın 4 bin 716 liradan, Cumhuriyet altını ise 18 bin 808 liradan satılıyor.

ABD Enflasyon Verileri Bekleniyor

ABD’de cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisinin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine devam etmesine zemin hazırlayabileceği düşünülüyor. Bu durum, piyasalarda dikkatle izleniyor.

Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Yükseliş

Fed’in geçen haftaki faiz indiriminin ardından Bitcoin, kazançlarını sürdürerek bir ayın zirve seviyesine yükseldi. Lider kripto varlık, yüzde 0.8 artışla 63 bin 800 dolara ulaşarak zirve seviyesine yakın işlem görmekte. Ethereum ise yüzde 2.8 artışla 2 bin 650 dolardan işlem görüyor.

Kamala Harris'ten Kripto Para Desteği

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, New York City’deki yüksek profilli bir bağış toplama etkinliğinde kripto para endüstrisine destek verdi. Harris, başkanlığı kazanması durumunda kripto para sektörünün genişlemesi için savunuculuk yapma sözü verdi. Bu destek, kripto piyasasındaki yükselişi daha da pekiştirdi.

Ekonomi Haberleri