ZONGULDAK

Adım adım takip etti! Madenci kenti uzay kafes köprüye kavuşuyor!

Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Birlik Mahallesi’ne, çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı modern köprünün montaj çalışmalarına başlandı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’ta dayanıksız olduğundan dolayı tehlike arz ettiğinden yıkılan yaya köprüsünün yerine kısa zamanda çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı 22.50 metre uzunluğunda ve 3.40 metre genişliğinde betonarme ayaklı modern köprünün, bugün (19 Ekim 2024 Perşembe) hizmete sokulması için vinç kullanılarak başlanılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

2,5 milyon liraya mal oldu

Şantiyeden vinçle getirilen 2 modüler parçadan oluşan köprünün 2 milyon 500 bin liraya mal olduğu, korkuluklarının da monte edilmesiyle 3 gün sonra yayaların kullanımına açılacağı bildirildi. 

Yeni köprü taşkından zarar görmeyecek 

Taşkın suyun akışını geçirebilecek şekilde projelendirilen çelikten modern köprünün taşkından zarar görmeyeceği öğrenildi. 

Yeni köprüden 3 mahalle faydalanacak

Köprüden nüfus yoğunluğu fazla olan Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinde ikamet edenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın faydalanacağı öğrenildi.

Milletvekili Avcı, köprünün montaj çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen emeğin başkenti Kömür kent Zonguldak’ın Milletvekili Muammer Avcı, montajı yapılan köprünün çalışmalarını yerinde inceleyerek 
Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş. İnşaat Yüksek Mühendisi Sercem Taner’den bilgiler aldı. 

Milletvekili Avcı, köprünün imalatını adım adım takip etti

Köprünün imalat aşamasını adım adım takip ederek her türlü desteği verdiği bilinen Milletvekili Avcı, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
“Bu köprünün çevresinde okulların yanı sıra bazı kuruluşlar da var. Burası yoğunluklu olarak işlek güzergah. Daha öncede ifade ettiğim gibi hizmetlerimizin en iyilerine layık değerli hemşerilerimiz diğer hizmetlerimizdekilerde olduğu gibi bu köprüyü de huzur içinde kullanabilecekler. Çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı modern köprü kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.
Zonguldak’ımızın genelinde DSİ’nin yatırımları aralıksız devam etmektedir, güzide ilimizdeki derelerimizi daha güvenli hale getirmeye ve olası taşkınlar öncesi bentler temizlenerek tedbirler alınmaya devam etmektedir. Bu çalışmaları da yakından takip ediyorum.”

Teşekkür etti

Milletvekili Avcı, hükümetlerinin yatırımlarını titizlikle hayata geçmesindeki özverili çalışmalarından dolayı DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Çoşkun Çolak, Zonguldak’taki Acılık, Ercek ve Kaymak derelerinin islah projesi şantiye şefi  Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş. İnşaat Yüksek Mühendisi Sercem Taner, Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Selman Özkan’ın yanı sıra beraberindeki ekibe teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Muhtar da köprünün yapılması için kapıları aşındırmış

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar aday olmasına rağmen seçilemeyen Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri de şöyle dedi:
“Muhtarlığımız döneminde Kastamonu’daki Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğüne ve tüm resmi kurumlara gerekli yazışmalar tarafımızca yapılmış olup o dönemki Zonguldak milletvekillerimiz Özcan Ulupınar ile Hüseyin Özbakır’ı bizzat arayarak buradaki köprünün ivedilikle hayata geçmesi konusunda sıklıkla görüşmelerde bulunduk, kapıları aşındırdık, bilinmesinde fayda görüyorum. Köprünün yapımını katkıda bulunanlara yürekten teşekkür ediyorum.”

Uzay kafes sistemi nedir?

Uzay kafes strüktürlerle normal olarak statik ve konstrüktif zorlamalara gidilmeksizin, yapısal oluşumunun verdiği olanaklarla büyük açıklıklı yapıların örtülmeleri konusu çözümlenmektedir. Uzay kafes sistemleri, gerekli tasarım ve mühendislik hesapları yapıldığında her yükü taşıyabilir.

Zonguldak Haberleri