31 MART SONRASI SADECE SAVUNMA SANAYİDEKİ GELİŞMELER….

31 Mart seçimleri sonrası sadece savunma sanayisindeki şahlanışa şahit olanlar Ülkemizin hangi hızla geliştiğini kavramaktan zorlanmayacaktır.

Abone Ol

1)FNSS,Türkiye’de 2023 yılında Patent iş Birliği anlaşması(PCT) karşılığında en fazla başvurusu yayınlanan firmalar sıralamasında ilk 10’a girdi.

2)Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda muhtelif miktarda T-70 Genel Maksat Helikopteri’nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı.

3)ASFAT tarafından inşa edilen PN MİLGEM Korvetlerinin ilki olan PNS Babür artık açık denizlerde görevini sürdürecek.

4)ASELSAN,MİLGEM Savaş sistemleri Sözleşmesi karşılığında TAIS Ortak Girişimi ve STM iş Ortaklığı ile sözleşme değişikliği imzalayarak MİLGEM 9-12 gemileri için savaş sistemleri ve faydalı yükleri sözleşmeye dahil etti.

5)REPKON,ABD’de kurduğu üretim hattında yeni otamasyon ve ileri yeni üretim teknikleriyle 60 ve 155 Milimetrelik topçu mermisi üretecek.

6)BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB2,test uçuşlarında Otonom fıçı fonosu manevrasını başarı ile gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı.

7)ASELSAN’ın Radyo Navigasyon Ekipmanı ARVEN’in  HÜRJET’e entegrasyonu tamamlandı.

8)HAVELSAN,THY ile yürütmekte olduğu sözleşme kapsamında 5.AİRBUS A320 Simülatörünün teslimatını gerçekleştirdi.

9)Muhtelif miktarda Mini Akıllı Mühimmat(MAM-L),Orta Menzilli Tanksavar(OMTAS)Silah sistemi,Kaska Entegre Görüntüleme Sistemi(AVCI) ile Çok Bantlı Sayısal Sayısal Müşterek Telsiz’in(ÇBTSM) Muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı.

10)BAYKAR tarafından geliştirilen Ferhani Uydusu’nun,Hidrojen Peroksit uzay motorunun ateşleme faaliyeti gerçekleştirildi.

11)MİLGEM -06/07/08 (İstif Sınıf Firkateyn)İnşa projesi kapsamında SEDEF Tersanesi tarafından inşa edilen MİLGEM-07,TCG İZMİT’in(F-517) ilk bloğu %70 in üzerinde donatım seviyesi ile kızağa alındı.

12)BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB3 PT-1 41.ve 42. test uçuşları ile toplamda 382 saatlik uçuş süresine ulaşıldı.

13)Sistem tanımlama ve Performans testleri’ni tamamlayan Bayraktar TB3,Bayraktar Akıncı’nın kol uçuşunda Çorlu Uçuş Eğitim ve Test merkezi’nden Keşan’a ulaştı.

14)TUSAŞ tarafından üretilen 2 Adet T-129 Atak Helikopteri 17 Mayıs 2024 tarihinde FİLİPİN Hava kuvvetlerine teslim edildi.

15)BAYKAR tarafından üretilen AKINCI İHA, İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan Helikopterin enkaz bölgesini başarı ile tesbit edip İranlı yetkililere bildirdi.

16)ASELSAN’ın geliştirdiği Milli Görev Bilgisayarı ile uçan F-16 ÖZGÜR,15000 feet irtifadan LGK-82 ve  LGK-84 ile test atışları gerçekleştirdi.

17)BAYRAKTAR TB3,38,39,40. Test uçuşlarını başarı ile gerçekleştirerek toplamda 357 saat uçuş süresine ulaştı.

18) ROKETSAN’ın omuzdan atılan füzesi SUNGUR,test atışlarında hedefini başarı ile vurdu.

19)ROKETSAN tarafından yapılan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen AKYA Ağır sınıf Harp Torpidosu’nun seri üretimine geçildi ve denizaltılarımıza teslimatları başladı.

20)UNIROBOTOTİCS’in TRAKON LİTE uzaktan kumandalı silah sistemi(UKSS),HAVELSAN’ın BARKAN İnsansız Kara Aracına entegresi bitti.

21)AKINCI, 30 bin fert irtifadan ASELSAN’ın geliştirdiği ASELFLİR-500 ile işaretlenen deniz üstündeki sabit hedefi,ROKETSAN MAM-T ile tam isabet vurdu.

22)Bayraktar TB2,ASELFLİR-500 ile işaretlenen hedefini,ROKETSAN KMC+CİRİT ile başarıyla vurdu.

23)TUSAŞ tarafından gerçekleştirilen Milli Muharip Uçağı KAAN,ikinci uçuşu 6 Mayıs’da gerçekleştirdi.10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaştı.
Önümüzdeki günler KAAN’dan yeni haberler gelmeye devam edecektir.

24)SARSILMAZ SAR9’u Teksas’daki polis departmanı kullanmaya başladı.

25)NEFER Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı(ZMA) ile DROPS aracının testleri tamamlandı.

26)BAYRAKTAR TB3 34. ve 35. Uçuşunda PD170 yerli motoru ile 33000 feet irtifada 372 saat kaldı.

27)TUSAŞ’ın geliştirdiği ettiği HÜRJET 15.000 feet irtifaya ulaşırken,Yüksek Performans Manevralarınada başarıyla devam etti.

28)M60T Tanklarında dış ortam gözetlemesi için kullanılan OPTİK TELOSKOPİK PERiSKOP,ASELSAN tarafından millileştirildi.

29) TB3 tam yükte Kalkış-İniş performans testini başarıyla geçti.

30)KALE ARGE tarafından yerli imkanlarla geliştirilen yerli turbojet füze motoru KTJ-3700 test faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirdi.Şimdi yurt dışından gelen yoğun ilgi İhracat için süpriz rakamları işaret ediyor.

31)ASELSAN tarafından geliştirilen Radar Arayıcı Başlık Yalın hattı  ilk ürünlerini verdi.

32)FNSS tarafından geliştirilen PARS IV 8*8’in,35 mm’lik TEBER-35 uzaktan Komutalı Kulesi ile stabilizasyon ve atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.

33)BAYRAKTAR KALKAN DİHA’nın 30. test uçuşu BAYKAR BG-160 kamerasıyla başarıyla gerçekleştirildi.

34)Taşınabilir Elektronik Taaruz sistemi(MİLKAR)ve Temel Eğitim Helikopterinin testleri tamamlandı.

35)Bayraktar AKINCI TİHA,Roketsan tarafından üretilen 2 adet TEBER Güdüm kiti ile atışını gerçekleştirdi.

36)TCG AKHİSAR’a ilk defa yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 76/62 mm Milli Deniz Topu’nun ilki entegre edildi.

37)ASELSAN’ın geliştirdiği Muhtelif miktarda taşınabilir Elektonik Taaruz Sistemi’nin (MİLKAR)testleri tamamlandı.

38) DELTA V Uzay Teknojileri,Sonda Roketi Uzay Uçuş Testi’ni Sinop’ta gerçekleştirdi.

39)TUSAŞ’ın geliştirdiği T625 Gökbey Helikopteri TEI tarafından gerçekleştirilen TS1400 Turboşaft Motoru ile ilk test uçuşunu gerçekleştirdi.

40)Yerli ve Milli Platformların en üst seviyeye ulaşarak rekor kırdığı ve 45 Ülkenin katılımcı ve gözlemci olarak hazır bulunduğu EFES 24 tatbikatı son derece yüksek teknolojinin kullanımı ile ve katılımcıların hayranlık ve takdirleri ile başarıyla tamamlandı.

41)PARİS’te Avrupa’nın en büyük savunma sanayii fuarı EUROSATORY 2024’te MPT-76 ve BORA 12 dahil 100 kadar  savunma sanayii ürünü tanıtıldı.
2-6 Ekim tarihleri arası düzenlenecek ADANA’daki Teknofes’te kadar birçok süpriz gelişmeyi birlikte yaşayacağız.

KIZILELMANIN yerli ve milli motorla seri üretimine geçmesi,
TB3’ün TCG ANADOLU’ya inip kalkmaya başladığı gibi,
TCG ANADOLUDAN daha büyük UÇAK GEMİSİNİN ete kemiğe bürünmeye başladığını göreceğiz.
Hatta bu yazıyı okuduğunuz günlerde yeni süpriz gelişmelere tanık olabiliriz.

Ha 31 Martla nerdeyse bütün büyük belediyeleri kazananlardan YAPTIKLARI ZAMLAR haricinde hayatımızı kolaylaştıracak hangi hizmetlerle tanışabildik dersiniz.