EREĞLİ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü Etkinliği Düzenlendi

Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün pazar gününe gelmesi nedeniyle 1 Nisan Cumartesi günü İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlik düzenledi.

Abone Ol

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte otizmli öğrenciler, çeşitli aktivitelerde bulunarak farklılıkları konusunda farkındalık yaratmaya çalıştılar. 

Kurumun deneyimli öğretmeni Fadime Lülleci Uzun etkinlikle ilgili açılış konuşması yaptı: 

“2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan'da başlayan "Otizm Farkındalık Ayı" çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Otizm veya otizm spektrum bozukluğu; sosyal beceriler, tekrarlayan davranışlar, konuşma ve sözel olmayan iletişim ile ilgili zorluklarla karakterize edilen geniş bir koşul yelpazesini ifade eder. 

Bizler için ise öğrencilerimiz, çocuklarımız topluma kazandırılması gereken çok özel bireylerdir. Onlarla çalışmaktan alınan manevi haz, gözlerinde beliren küçük bir ışık, başarılmış bir hedef, çalışılmış verimli bir gün dünyalara bedeldir. Her çocuğumuz, yeni bir farkındalık yaratır ve yeni bir dünyayla tanıştırır bizleri. Çocuklarımızın küçücük kalplerinde sakladıkları kocaman dünyayı görebilmenin ve paylaşabilmenin, o dünyaya girebilmenin mutluluğunu ancak biz öğretmenler bilebiliriz. 

Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ve biz bunun farkındayız. Bu anlamlı günde; ilkadımlar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi adına özel öğrencilerimizin ve öğretmenlerima hazırlamış oldukları "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinliklerine hoşgeldiniz...” 

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; ''Mavi ışık yakalım''

Otizmli öğrenciler öğretmenleri eşliğinde otizmin simgesi olan mavi renk boyayla duvara el baskısı yaptılar. Bugün etkinlik nedeniyle tüm öğretmenlerimiz mavi giyindi, kurumumuz mavi balonlarla süsledik ve duvarlarımızı maviye boyadık. Sonrasında öğrencilerimiz müzikli etkinlerle doyasıya eğlendiler.  Okul müdürü Fikri Eroğlu yaptığı açıklamada otizmli ailelerin sadece bu tür özel günlerde seslerini duyurabildiklerini, kendilerini anlatabildiklerini bu sebeple İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak özel günler ve etkinliklere çok önem veriyoruz, toplumumuzun özel çocuklarla ilgili bilinçlenmesi ve çocuklarımıza ve ailelerine saygı duyması ve  anlaması ile özel çocukların topluma kazandırılması mümkündür. Otizm’e hep birlikte mavi ışık yakalım..